Ενημέρωση από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου “Αγκαλιάζω” για το μελάνωμα

          Την Παρασκευή, 29 Μαΐου, το ΣΔΕ Πάτρας καλωσόρισε με μεγάλη χαρά τον  Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖω” του Νομού Αχαΐας. Η εκδήλωση αποτέλεσε τη δεύτερη από μια σειρά ενημερωτικών ομιλιών στο σχολείο μας σχετικά με διάφορους τύπους καρκίνου. Οι ομιλίες αυτές στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και τη σωστή ενημέρωση των πολιτών για θέματα που αφορούν τον καρκίνο, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσής του για την αποτελεσματική του αντιμετώπιση. Εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με προσήλωση την ενημέρωση σχετικά με το μελάνωμα από την Επικουρική Επιμελήτρια,  δερματολόγο, κα Οικονόμου Χρύσα.    

   Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Πρόεδρο του Ομίλου, κυρία Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, την πρώην Διευθύντρια του ΣΔΕ Πάτρας και εθελόντρια, κυρία Ιωάννα Κυρίτση, τα μέλη του Ομίλου  “ΑγκαλιάΖω”, τα οποία παρευρέθησαν και, ιδιαιτέρως, την κα Οικονόμου, η οποία όχι μόνο ενημέρωσε τους εκπαιδευόμενους για το μελάνωμα, αλλά και εξέτασε με μεγάλη προθυμία, στο τέλος, πολλούς από αυτούς με το δερματοσκόπιο.

   Ελπίζουμε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά! 

   Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.