Ενημέρωση από τον όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ” και τον γιατρό κ. Χριστόπουλο

Την Τετάρτη 10 Απριλίου υποδεχτήκαμε για άλλη μια φορά  στο σχολείο μας την Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», κα Παπαχρυσανθάκη Λαμπρινή, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα τον καρκίνο του πνεύμονα. Ο Ειδικός Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, κ. Αντώνιος Χριστόπουλος ενημέρωσε εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς για τους κινδύνους του καπνίσματος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, το οποίο ναι μεν δε βλάπτει όσο το κανονικό τσιγάρο, αλλά δεν είναι τόσο αθώο όσο στην αρχή εθεωρείτο.

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε τη σημασία της πρόληψης και πραγματοποίησε δωρεάν σπιρομέτρηση στους εκπαιδευόμενους. Τον ευχαριστούμε θερμά!

Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά για την παρουσία τους την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας, κα Άννα Μαστοράκου, την εκπρόσωπο του Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, κα Μαρία Μανουσάκη, η οποία συνεχίζει  να στηρίζει σταθερά το σχολείο μας και τον συνεργάτη του κ. Χριστόπουλου, κ. Ανδρεόπουλο.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.