Επίσκεψη σε Αγορά Αργύρη και Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, οι εκπαιδευόμενοι του Α΄ Κύκλου παρακολούθησαν στην Αγορά Αργύρη τη μουσικοφιλολογική εκδήλωση: «Ήθη και έθιμα της Μ. Ασίας το Πάσχα και μεγάλοι υμνωδοί της». Η πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία η Γηροκομίτισσα», κα Παπάκου Κων/να μίλησε για τα «αντέντια» (έθιμα) του Πάσχα στη Μ. Ασία, ενώ ο Φιλόλογος-Διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, κ. Πέτρος Γαλάνης μίλησε για τους μεγάλους Υμνωδούς της Μ. Ασίας. Στη συνέχεια, ο Βυζαντινός Χορός «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» έψαλε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη Δημητρίου Σακαλή.

Ταυτόχρονα, οι εκπαιδευόμενοι του Β΄ Κύκλου παρακολούθησαν μέσα σε μία κατανυκτική ατμόσφαιρα τη συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής «Προσκυνούμεν Σου τα Πάθη» στον Ι.Ν. Παντανάσσης Πατρών. Συμμετείχαν: 1) Ο Βυζαντινός χορός και η Μικτή χορωδία της Πολυφωνικής χορωδίας Πατρών, καθώς και η τετράφωνη ανδρική χορωδία του Ι. Ν. Παντανάσσης Πατρών «Γεώργιος Ν. Τριάντης».

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους.