Συζήτηση με Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης

         Την Πέμπτη, 12 Μαΐου, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Γιάννης Λέντζας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ανυφαντής Πέτρος με μεγάλη προθυμία προσήλθαν στον χώρο του παραρτήματος του ΣΔΕ Πάτρας στη Βάρδα (το οποίο στεγάζεται στο Γυμνάσιο Βάρδας) και συζήτησαν αρκετή ώρα με τους εκπαιδευτικούς και τη Διεύθυνση του σχολείου για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του. Δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το σχολείο με κάθε δυνατό τρόπο λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσαν και τις προτάσεις τους κι ελπίζουμε η αγαστή συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια να συνεχιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

   Να επισημάνουμε ότι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ανήκει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους. Είναι δημόσιο σχολείο ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης. Απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα να αποκτήσουν σε δύο (2) χρόνια και χωρίς εξετάσεις τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου (ν.2525/1997). Επίσης, αποκτούν τη δυνατότητα συμμετοχής σε προκηρύξεις και λήψης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ).

   Το παράρτημα του ΣΔΕ Πάτρας στη Βάρδα εξυπηρετεί και τους κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλ: 2610 462086 και 26230 72655 (ώρες λειτουργίας: 16.30-20.30).